COAM Advies
| Algemeen | Presentatie | Website | Bedrijfsplan | Freelance |


COAM Advies
Regentesselaan 21
7316 AB Apeldoorn

 

oranjepark

Definitie presentatie

Definitie presentatie
Een presentatie is een bijeenkomst waarbij informatie wordt overgebracht. Vaak gaat deze informatie van sprekers naar een groter publiek. Een presentatie wordt meestal ondersteund met sheets. Op deze sheets staat dan puntsgewijs wat de spreker gaat behandelen. Daarnaast kunnen sheets ook extra informatie bevatten.

Presentatie software keuze
Steeds vaker wordt er gekozen om de sheets via PowerPoint of via een ander presentatie software te tonen. Met deze software kan een digitale presentatie gemaakt worden. Door de komst van digitale presentaties zijn de mogelijkheden bijna eindeloos geworden. Het laten verschijnen en verdwijnen van punten, bewegende afbeeldingen en zelfs beeld en geluid zijn behoort tot de mogelijkheid. In sommige gevallen wordt de spreker zelfs overbodig, bijvoorbeeld als de presentatie kan als DVD wordt afgedraaid, begeleid door muziek.

Voordelen presentatie
Het voordeel van een presentatie is de communicatie. De boodschap wordt op verschillende manieren overgebracht. Dat gebeurt via een spreker, via tekst op het scherm, via afbeeldingen op het scherm en eventuele geluiden. Het publiek krijgt de informatie met een dynamische en inspirerende presentatie hetgeen zorgt voor een betere communicatie.

Goede creatieve presentatie
Een goede presentatie moet duidelijk en makkelijk te onthouden zijn. Dit kan bereikt worden door het maken van creatieve presentaties. Bij dit soort presentaties is het belangrijk om bij het presenteren de mensen te verassen. In een creatieve presentatie gebeurt er steeds iets anders dan de mensen verwachten. Hierdoor onderscheidt de presentatie zich van andere presentaties.

COAM presentatie werkwijze
COAM kan presentaties zo voorbereiden dat alles wordt geregeld. U hoeft alleen de informatie in tekstvorm op te sturen naar COAM. Dit kan bijvoorbeeld een brochure, document of boekje zijn. U geeft aan in het document welke informatie in de presentatie moet worden verwerkt en u geeft aan hoe lang de presentatie mag duren. COAM levert op korte termijn een presentatie inclusief een eventueel spreekschema aan. Zo kunt u gemakkelijk de presentatie houden.

 

afb1
hand