COAM Advies
| Algemeen | Presentatie | Website | Bedrijfsplan | Freelance |


COAM Advies
Regentesselaan 21
7316 AB Apeldoorn

 

oranjepark

Doelen van een website

Het gebruik van een website kan diverse doeleinden hebben. Hierop zal de site afgestemd moeten zijn. Hieronder worden de verschillende doeleinden behandeld en wordt vermeld welk soort internetpagina’s er op de site aanwezig moeten zijn.

Informeren
Informeren is het geven van informatie aan belangstellenden. Hiervoor is een website uitermate geschikt. Via een website kan de hele wereld bij de informatie. Geen enkel medium is zo verstrekkend. De informatie kan overgebracht worden doormiddel van beeld, geluid en tekst. Daarnaast is een website vaak ook interactief zodat er informatie op maat geboden kan worden. COAM kan voor u een website maken die zorgt dat uw informatie aankomt.

Promotie
Promotie van een product is positieve productinformatie overbrengen aan mogelijke klanten. Een eigen internetsite voor uw bedrijf is hier uitermate geschikt voor. Via een website kan er allerlei informatie gecommuniceerd worden. Er kan bijvoorbeeld een spel op de website worden gezet dat het product promoot, mooie foto’s of verhalen over het product.

Verkoop
Naast promotie kan het internet ook dienen voor de verkoop. Als de klant door de website enthousiast is gemaakt, dan kan hij op hetzelfde moment worden overgehaald om uw product dan ook daadwerkelijk te kopen. U kunt het product dan opsturen of het in uw zaak op laten halen. Zo kunt u extra omzet binnenhalen met uw eigen internetpagina.
 
Vermaak
Ook vermaak kan een doel zijn van een internetpagina. Vermaak is een ander woord voor amusement. Dit betekent dat u ervoor zorgt dat de mensen die de internetpagina bezoeken het leuk hebben. Dit kunt u realiseren door bijvoorbeeld een spelletje op de pagina te plaatsen, maar ook een mop of een grappig filmpje hebben een hoge amusementswaarde.

 

afb1
hand