COAM Advies
| Algemeen | Presentatie | Website | Bedrijfsplan | Freelance |


COAM Advies
Regentesselaan 21
7316 AB Apeldoorn

 

oranjepark

Bestandsformaat van de website

Er zijn verschillende bestandsformaten voor een internet pagina. Het formaat is te herkennen aan de letters die helemaal achteraan het bestand staan zoals bijvoorbeeld HTML bij het bestand index.html. COAM zal in het ontwerp van de website aangeven om welk formaat het gaat. Hieronder zullen de verschillende formaten worden besproken. Dit zijn de formaten die worden gebruikt bij het webdesign: HTML, CSS, JAVAscript, ASP en PHP

HTML
HTML is de meest bekende vorm voor het ontwerpen van internet pagina’s. Deze vorm is vooral geschikt voor de weergave van tekst en plaatjes. Het is dus een ideaal formaat voor een informatie pagina of een download pagina. Een HTML pagina is ook uitstekend geschikt om een product te promoten. Een groot voordeel van dit soort pagina’s is dat ze zeer vriendelijk voor zoekmachines zijn. Een HTML pagina wordt makkelijker gevonden door een zoekmachine dan andere soorten pagina’s. COAM zal dit in de offerte aangeven.

CSS
Een CSS bestand bepaald de stijl van uw pagina’s. Het kan zijn dat u alle kopteksten vet gedrukt in het groen wilt hebben. Dit is eenvoudig in te stellen in een CSS bestand. Ook achtergrondkleuren en instellingen voor cellen kunnen worden opgeslagen in een CSS bestand. CSS zorgt voor een uniforme uitstraling van uw website.

JAVA script
JAVA script is een programmeertaal die net even verder gaat dan HTML. Met JAVA script kan de pagina interactiever worden gemaakt. Voor  rekenpagina’s, formulieren en spelletjes is deze programmeertaal nodig. Omdat er ook vaak misbruik wordt gemaakt van dit script vraagt de browser van de bezoeker altijd eerst toestemming om een het JAVA script uit te voeren.

ASP en PHP
Webpagina’s in ASP en PHP werken via een database. De pagina wordt op de server uit de database gehaald, in elkaar gezet en daarna verzonden naar de browser. ASP en PHP worden vooral veel gebruikt bij grote bedrijven die meerdere afdelingen hebben. De informatievoorziening en de stijl van de website kunnen dan door verschillende afdelingen geregeld worden.

 

afb1
hand